"CEP TELEFONLARININ YAYDIĞI RADYASYONA KARŞI KORUYOR"

Dr. Ender Saraç, çağımızın vazgeçilmez unsuru cep telefonlarının yaydığı radyasyon ve elektromanyetik etkileri, zeytinyağının bertaraf ettiğini vurguladı.

"KUDRET NARIYLA TÜKETİLDİĞİNDE..."

Bir Giritli olarak zeytinyağı kültürünü çok iyi bildiğini ifade eden Saraç, son yapılan bilimsel araştırmaların zeytinyağının Alzheimer hastalığına karşı koruyucu özelliğinin olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: “Zeytin ve zeytinyağı doğanın bize armağanıdır. Zeytinyağı kolesterolü düşürür, kanalları açar, cildi besler, kudret narıyla tüketildiğinde ise mide rahatsızlıklarını giderir. İlerleyen yıllarda Alzheimer'a hastalığının, kanser gibi yayın olan hastalıkların önüne geçeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle Alzheimer üzerine yoğunlaşan bilimsel çalışmalarda zeytinyağının sağlık açısından mucizevi faydalar sağladığı ortaya çıktı. Düzenli olarak zeytinyağı tüketimi, Alzheimer'a yakalanma riskini çok ciddi derecede düşürüyor. Geçmişe baktığımızda da ünlü filozofların ve düşünce insanlarının genellikle Ege’de yetişmesinin, zeytinyağı tüketimiyle ilişkili olduğunu düşünüyorum.”

E VİTAMİNİNİ DOĞAL YOLDAN ALMANIN YOLU ZEYTİNYAĞINDAN MI GEÇİYOR?

Dr. Ender Saraç, zeytinyağı tüketilmesinin cep telefonları vasıtasıyla yayılan radyasyon etkilerine karşı koruduğuna dikkat çekerek: “Zeytinyağının, tansiyon düşürücü etkisi vardır. Doymamış bir yağ olduğu için de doğmuş yağların üretimini engeller. Özellikle kolesterole karşı çok başarılı sonuçlar elde edilir. Aynı zamanda zeytin çok iyi bir lif kaynağıdır. Bağırsakları çalıştırır ama aynı zamanda posalı olduğu için de hem kolesterolün düşmesine hem de bağırsaktaki kötü plakların oluşmasına engel olur.

Herkes cep telefonu kullanıyor ve hepimiz cep telefonunu üstümüzde taşıyoruz. Amerika’dan çok yeni birkaç bilimsel araştırma çıktı. Cep telefonlarının bize yaydığı radyasyon ve elektromanyetik etkilerini önlemek için yüksek miktarda E Vitamini gündeme geldi. Fakat E Vitamini suni olarak alındığı zaman bazı sıkıntılar oluyor. Doğal yolla alınmayan E Vitamini, zehirlenmelere yol açıyor. Ama vücut zeytinyağı, antepfıstığı ve çamfıstığıyla vücut doğal yolla alınan E vitaminini ayarlıyor. Bu arada zeytinyağının en büyük faydalarından biri yağda çözünüyor olması. K, E vitaminleri, zeytinyağında bolca mevcuttur. E vitaminini doğal yoldan almanın en güzel yolu, bolca zeytinyağı tüketmektir” dedi.