Çölyak Farkındalık Ayı olan Mayıs ayında “Çölyaklıların Farkındayız ve Yanlarındayız” demek için ESOGÜ Hastanesi Mama Mutfağı tarafından glutensiz pasta yapılarak farkındalık oluşturuldu.

 Eskişehir Çölyakla Mücadele Derneği kurucularından Hemşire Hicran Niron konuyla ilgili olarak, “Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan gluten adlı proteine karşı ince bağırsağın ömür boyu süren ve kronikleşen hassasiyetidir. Hastalığın tek tedavisi ömür boyu uygulanacak glutensiz diyettir. Diyeti kararlı bir şekilde uygulayan Çölyak hastalarının hastalığa ait yakınmaları 2 hafta gibi bir sürede gerilemeye başlayacak ve 6 ay içerisinde kan testleri normale dönecektir. Çölyak tanı alana kadar hastalık, tanı aldıktan sonra yaşam şeklidir” açıklamalarında bulundu.

 ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde her gün Çölyaklı hastalar ve çalışanlar için diyetisyen kontrolünde glutensiz yemek çıkarılıyor.